сряда, 21 октомври 2015 г.

В-К “МУСТАЦИ”, БРОЙ 4 / 1996 Г.

Здравейте,
Ети го и вторият брой на “Мустаци”, който изрових от прашната папка.
шапка
Той не следва хронологично предишния, който публикувах тук, а е от 1996 г. (почти година по-късно), когато вече бях в подготвителен клас в една софийска гимназия.
Заглавна илюзтрация
Броят  е
k
оледен!
По-точно от 23 декември 1996 г.
Всъщност по това време вече бях спрял да списвам “Мустаци” и бях на съвсем друга вълна, така че този брой се е появил по изключение.
Публикувам само откъси от броя, не целия.
   Ето и текста на две от статиите:
ВТОРА НОВИНА
шумно и радостно учениците на подготвителен “С” клас отпразнуваха раздялата си за зимната ваканция. Накратко ще ви опишем картинката в стая N° 23.
image2Любезна съученичка на Асен предложи да направят томбола, чрез която всеки да подари на друг нещо до 300 лв. Добре, ама нетактичните съученици на Асен оплели конците и така той не подари на никой своя подарък, а сам нахално получи френска книга от госпожа Петрова. Книгата е надписана.
Асен се нагърби с тежката задача да занесе касети с музика. В резултат на което по-голямата част от учениците установи, че трябва да си тръгва. Скоро Асен и малцината, останали живи след неговите песни, седяха самотно в голата стая, преяли и надути, и слушаха “Нирвана”.
На Асен му бе обещано да си прочете разказа “Ресторантът” пред публика. Това не стана поради прекалено много дошлото им шамшпанско или просто така.
Г-ца Петрова обаче не забрави за казаното и любезно му се извини по телефона. Новата 1997 ще започне с “Ресторантът”. Е, наздраве!
И празненстовото протече празнично, интелигентно и безсмислено. Асен се втурна вкъщи…

cемейството на Асен се подготвя и то да посрещне Коледа. Сутринта Асен отиде да купи кори за баница с Данчо. Двамата мъдри оратори на нашето съвремие не пропуснаха да оплюят недоволен дядо в хлебарницата. Асен и Данчо отидоха на пазара да купят орехи, където бяха смазани от свирепите мускулести бабички. Вечерта Асен седна пред телевизора и с нескрито нетърпение зачака …
image4

Mustatsi1996-40004-цензураЗа вас писаха: Шупрет Дологни, Цветелина Целина, Христо Милиозов; и рисуваха: С. Сачмияно и Шупрет Дологни.
в-к “Мустаци”, бр. 4/96, 23.XII., Година II
Чао, жужита!
До скоро!
От Частната агенция “После”

Няма коментари:

Публикуване на коментар